Introductie verlichtingsarmaturen
Wat begon als een systeem voor ruimtelijke kunst is uiteindelijk een perfect werkend houten systeem geworden voor ruimtelijke toepassingen met de focus op verlichting.
Op afstand ogen de ontwerpen wellicht industrieel, maar van dichtbij is de ambacht en het vakmanschap duidelijk zichtbaar. Ondanks het strakke design zal je duidelijk de houtnerf kunnen ontdekken, evenals de verfijning en het subtiele karakter van de lampen.
Duurzaam, natuurlijk, lokaal, creatief en oneindig flexibel. En dat allemaal in eigen atelier in Den Haag. De nieuwe mogelijkheden en ontwerpen met dit ruimtelijke systeem volgen zich in rap tempo. Hierdoor hebben wij altijd verlichting die passend is bij elke toepassing in elk interieur.
Product concept

Ruimtelijk, modulair, transformeerbaar. Dat is waar Arend Groosman’s werk en wereld allemaal om draait. Sinds 2004 creëert Arend nieuwe innovatieve constructiesystemen met een wijd scala aan toepassingen.
Arend’s meest recente project, 24mm, is hét perfecte voorbeeld van zo’n multi-functioneel constructiesysteem. Lampen, meubels, constucties en zelfs volledige ruimtes kunnen worden gebouwd met dit bijzondere systeem. 24mm dankt haar naam aan de afmeting van de balkjes die de basis vormen voor elke toepassing binnen dit systeem.

Arend Groosman (1983) is altijd gefascineerd geweest door vormen, systemen en architectuur. Het terugkerende thema binnen Arend’s werk is experimenteren met allerlei vormen en materialen in zoektocht naar nieuwe en innovatieve constructiesystemen. Door in zijn werkplaats en atelier in Den Haag bezig te zijn met verschillende materialen onstaan er continu verrassingen in vorm en functie. Arend’s projecten hebben daardoor een speelse ondertoon, maar verwijzen ook naar een bepaalde onrust met betrekking tot het leven in de hedendaagse dynamische maatschappij. Duurzaamheid en bijbehorende transformaties zijn daarom belangrijke drijfveren voor het verkrijgen van nieuwe inzichten en ideeën voor Arend. Met dit utopische ideaal in gedachte komen transformeerbare en mobiele projecten tot leven. Dit vormt hét fundament voor de creatie van zijn onafhankelijke, constant veranderende en altijd uitbreidende universum. Van constructies met experimentele vormen tot ruimtelijke installaties. Van gebruiksvoorwerpen tot meubels. Dit alles is onderdeel van Arend’s eigen ruimtelijke en transformeerbare realiteit.